07/12/2017 07:30:00

Apoteket AB relanserar Ellens probiotiska tampong både i butik och i sin webbshop

Related content

Danderyd, 2017-12-07 08:30 CET (GLOBE NEWSWIRE) --

Apoteket AB har kvalitetsgranskat Ellens probiotiska tampong och beslutat sig för att återigen saluföra den i både sina butiker och på www.apoteket.se.

Lanseringen sker i februari 2018. Idag finns Ellens probiotiska intimkräm tillgänglig både på Apoteket ABs apotek och webbapotek.

Apoteket AB är den största apotekskedjan i Sverige. Den saluförde Ellens probiotiska tampong till och med 2014, men ansåg att marknadsföringen för produkten var för liten vilket medförde att produkten inte sålde i tillräckligt stor omfattning. Sedan 2015 har Apoteket AB salufört Ellens probiotiska intimkräm. Apoteket är nöjt med försäljningsutvecklingen och anser att Ellens ökade marknadsföringsaktiviteter under 2017 gör att Ellens produktsortiment nu är intressant igen. Först måste produkterna genomgå en noggrann kvalitetsgranskning. Den probiotiska tampongen är nu godkänd och kan därför återigen lanseras i deras nästa lanseringsfönster som är i februari 2018.

”Vi är mycket glada att Apoteket AB har tagit detta beslut. Det innebär att från och med februari 2018 finns båda våra probiotiska produkter både på Apotekets ABs fysiska apotek och i deras webbshop. Nu startar också kvalitetsgranskningen av vårt övriga sortiment, Intimate cleansing foam, intimate deo, Aqua block tampongen och pH Control. Vi hoppas att dessa produkter också kan lanseras senare under 2018 i Apotekets ABs butikssystem.”, säger Ingrid Atteryd Heiman, arbetande styrelseordförande hos Ellen AB.

För ytterligare information:

Ingrid Atteryd Heiman, styrelsen ordförande på telefon 0705 122505 eller via epost ia@ellenab.com

 

Informationen i detta pressmeddelande är sådan information som Ellen AB är skyldig att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (EU) nr 596/2014. Informationen lämnades enligt ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 7 december 2017 kl. 8.30. 

 

Om Ellen

Bioteknikföretaget Ellen erbjuder bland annat patenterade produkter med probiotika för att förbättra kvinnors intimhälsa. Unika produkter i Ellens produktportfölj idag är den probiotiska tampongen ellen® som innehåller Lacto Naturel ® (LN®), som består av humana mjölksyrabakterier och ellen® Probiotisk Utvärtes Intim Crème som också innehåller Lacto Naturel ® (LN®). Krämen innehåller också naturligt fett som ger en skyddande och smörjande effekt. Båda produkterna är unika och ensamma i sitt slag på marknaden. I produktsortimentet finns också ett självdiagnostiserande pH-test (pH-Control®), en intim foam och en intim deo. Foamen och deon är båda baserade på ekologiska råvaror med Salvia som aktiv substans. Produkterna säljs genom ett globalt nätverk av distributörer. Ellen är noterat på First North (Ticker: ELN). Erik Penser Bank är bolagets Certified Adviser. För ytterligare information: www.ellenab.com  

Attachment: 20171207 Pressmeddelande Apoteket AB.pdf